Gilde Healthcare
ondersteunt
verdere groei van
Performation

Om u nog beter te kunnen ondersteunen ontwikkelt Performation producten en diensten die de zorg steeds beter bestuurbaar, duurzamer en kwalitatief hoogwaardig maken. Graag informeren wij u over een mooie ontwikkeling bij Performation. Gilde Healthcare heeft een belang in Performation genomen. Met de toetreding van Gilde als investeerder kunnen wij onze dienstverlening aan u op het gebied van operationele, tactische en strategische besturing verder uitbreiden en onze marktpositie verder verstevigen.

Business intelligence in de zorg groeit

Zorginstellingen hebben steeds meer behoefte aan gestructureerde informatie. Specialisten en bestuurders gebruiken rapportages over onder meer kwaliteit, kosten, omzet en bedrijfsvoering voor het managen van hun instelling. De vraag naar business intelligence groeit daardoor met zo’n 10-15% per jaar. “Beter inzicht maakt het mogelijk om de zorgkwaliteit te verhogen en de kosten te verlagen,” aldus Hugo de Bruin, partner bij Gilde Healthcare.

Verbreden van diensten en overnames

De laatste jaren is Performation hard gegroeid. “De investering van Gilde Healthcare geeft ons de ruimte om nieuwe producten te introduceren die ziekenhuizen en andere zorginstellingen beter bestuurbaar maken. Dat doen we enerzijds door zelf producten te ontwikkelen, zoals ons succesvolle Notiz product voor dagelijkse controle van de zorgprocessen. Anderzijds kijken we ook naar strategische overnames.” Aldus Steven Lugard, CEO Performation. “De recente overname van de startup Datinzo is daar een mooi voorbeeld van. Het verstevigt onze positie als integrale aanbieder van business intelligence voor de zorgsector.”

Verbeteren van de zorg

De investering in Performation past goed bij het profiel van Gilde Healthcare, een investeringsfonds gericht op de gezondheidszorg. “Wij zoeken bedrijven die bijdragen aan de verbetering van zorg,” aldus De Bruin. “De samenwerking van Performation met IKNL is hier een goed voorbeeld van; Performation ondersteunt het oncologisch kennisinstituut bij het rapporteren van de kwaliteit van kankerbehandelingen. Met deze informatie wordt de oncologische zorg in Nederland ieder jaar verbeterd. Daarnaast zien we dat niet alleen zorgbestuurders, maar ook patiënten en artsen een steeds grotere behoefte hebben aan informatie. Performation maakt de informatie bruikbaar en toegankelijk.”

Over Performation

Performation Healthcare Intelligence BV levert zorgspecifieke business intelligence oplossingen op het gebied van kwaliteit, kosten en marktinzichten. Het bedrijf stelt zijn klanten in staat om weloverwogen besluiten te nemen die bijdragen aan kwalitatief hoogwaardige en duurzame zorg. Met ruim honderd gedreven professionals op het gebied van consulting en business intelligence is Performation een toonaangevend speler.

Over Gilde Healthcare

Gilde Healthcare is een gespecialiseerde Europese investeringsmaatschappij gericht op de zorgsector, met twee businesslijnen onder beheer: een venture capital/groeikapitaalfonds en een management buy-out fonds gericht op de middenmarkt. Gilde Healthcare's venture capital en groeikapitaalfonds participeert in medische technologie, diagnostica, digitale zorgtechnologie en nieuwe geneesmiddelen. De portefeuillebedrijven bevinden zich in Europa en Noord Amerika. Gilde Healthcare's management buy-out fonds investeert in winstgevende Europese bedrijven met een primaire focus op de middenmarkt in Benelux en Duitstalige landen. De portefeuille bevat zorgverleners, toeleveranciers en producenten van medische producten en overige dienstverleners actief in de zorgsector. Gilde Healthcare heeft sinds 2001 €800 miljoen ($1 miljard) opgehaald met haar gespecialiseerde fondsen.


Meer weten? Neem contact op met

Performation breidt aanbod uit met overname Datinzo

Performation neemt het jonge BI-bedrijf Datinzo over. Cok de Groot, CIO van Performation over de overname: “Met Datinzo hebben we drie goede producten binnengehaald, maar ook drie creatieve professionals met jaren ervaring in de zorg. Dit is een waardevolle toevoeging voor ons productenpalet en het team. We kijken ernaar uit om dit de komende jaren tot een mooi succes te maken”. Datinzo is sinds twee jaar actief in de Nederlandse zorg.

Lees verder

Performation neemt Zorg-Inzicht over

Performation Healthcare Intelligence B.V. heeft Zorg-Inzicht overgenomen. De bedrijven hebben op 12 april 2017 overeenstemming bereikt.

Lees verder

Lancering NKR Online

Op 19 januari werd NKR Online gelanceerd tijdens het Performation event 2017. Een database met betrouwbare, objectieve gegevens over incidentie, behandeling en overleving van 2,3 miljoen kankerpatiënten in Nederland. NKR Online wordt beheerd door het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en is tot stand gekomen door gegevens van NKR en Performation te combineren.

Lees verder