MSB en
ziekenhuisbestuur:
samen verder

Sinds de invoering van de integrale tarieven in de zorg is een constructieve samenwerking met de ziekenhuisdirecties geen facultatieve optie meer. Met ingang van 1 januari 2015 moet u het bij de zorgverzekeraars gedeclareerde geld gezamenlijk met de directie verdelen naar ziekenhuisbudget en specialistenhonoraria.

Transparantie en praten over dezelfde cijfers liggen ten grondslag aan het maken van heldere afspraken met elkaar. Afspraken over kwaliteit van zorg, begrotingen en plafondafspraken, investeringen en portfoliokeuzes. Performation ondersteunt u met eenvoudig inzichtelijke, eenduidige informatie zodat u goed geïnformeerd het gesprek met elkaar aan kunt gaan.

Focus op kwaliteit van zorg leidt tot een reductie van de zorgkosten

Johannes Govaert promoveerde op 6 april aan de Universiteit Leiden op zijn onderzoek naar de relatie tussen kwaliteit en kosten van zorg aan Nederlandse darmkankerpatiënten. Een combinatie van de data van Performation, DICA en dertig Nederlandse ziekenhuizen leidde tot de Dutch Value-based Healthcare study. Govaert concludeert dat de kosten van medische zorg onherroepelijk verbonden zijn aan behaalde uitkomsten. Sterker nog: waar ziekenhuizen focussen op kwaliteit, worden kosten bespaard.

Lees verder

Keeping populations happy and well

Een ‘inspiring alternative’. Zo kondigde Holger Wagenaar, COO van Performation, vervolgens de keynotespreker van het event aan: Dr. Mary L. Wilson, executive medical director van The Southeast Permanente Medical Group. Dit is een onderdeel van Kaiser Permanente, de Amerikaanse zorgaanbieder die zich al zeventig jaar sterk maakt voor de hoogste kwaliteit zorg voor de best beschikbare prijs. Dr. Wilson gaf een inkijkje in het ‘integrated health care delivery system’ van het Amerikaanse zorgconsortium.

Lees verder

Leren van de Schotten: gedreven door kwaliteit van zorg

Als je als overheid naar manieren zoekt om de kosten voor de gezondheidszorg in de hand te houden, kun je dat doen vanuit een financieel perspectief. Maar je kunt ook uitgaan van kwaliteit: goede of misschien wel de beste zorg leveren tegen een kosteneffectief plaatje. Zeker wanneer je beschikt over een enorme hoeveelheid Real-world data, zoals Health Board NHS Lothian in Schotland met Edinburgh als hoofdstad. Data waarmee je tot op patiëntniveau kunt focussen op kwaliteit van zorg. Wat kunnen we daar in Nederland van leren?

Lees verder

Bestuur en MSB Ziekenhuis Rivierenland:
Samenwerken voor de beste zorg

Met een tool als Dimenzion kunnen wij een brug slaan tussen artsen en directie

Joost Heikens

Joost Heikens

Chirurg-oncoloog en vicevoorzitter MSB Ziekenhuis Rivierenland

Wilt u een afspraak maken
voor een kennismakingsgesprek?

Neem gerust contact met me op!

Sanne Sadée-Gorissen
Cliëntmanager